Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5
Camperreis Zuid-West USA 2006 Week 4
Wild West dorp onderweg
11 Juni. Vertrekken om 8 uur en de eerste stop is in het Staatspark Valley of Fire. Ook hier weer prachtige rotsformaties in rode kleuren. De ijzerhoudende mineralen in het zandsteen kwamen in aanraking met de lucht en door de erosie zijn ze gaan oxideren. De rotsen hebben hierdoor hun  rode, gele en rose kleur te danken en  bij zonsop en zonsondergang komen deze kleuren erg mooi uit. Het park heeft hierdoor de naam Valley of Fire te danken. Prachtig om hier door dit gebied te rijden en we stoppen regelmatig voor een kort wandelingetje. De versteende boomstammen zijn ook heel bijzonder, lijkt of er een gewone boomstam ligt.
versteende boomstammen

Om 4 uur komen we in Las Vegas aan en gaan naar de Koo Camping bij hotel Circus Circus. Een heel groot parkeerterrein met hookups(zijn aansluitpunten voor water en afvoer van de camper) waar meer dan 100 campers staan. Zetten de camper neer en gaan de Strip op waaraan de hotels liggen. Het is een en al luxe wat je hier ziet en als het donker wordt en overal de verlichting aangaat dan lijkt het sprookjesachtig. De hal van de meeste hotels staan vol met gokkasten en speeltafels en dat gaat dag en nacht door. Lopen ver de Strip af langs de hotels en de een nog luxer dan de andere. Zijn intussen ver doorgelopen en moe, nemen de bus terug naar de camping en lekker naar bed.

Hotel Circus Circus
Strip van Las Vegas grote auto's
Venetiaan Hotel verslaving voor velen
hotels met 5000 kamers
12 Juni. Slapen uit en na het ontbijt gaan we binnen kijken bij Hotel Circus Circus. Komen bij een afdeling waar veel kinderen een muntenspel spelen. Een gokkast waar je munten inwerpt en met opschuiven komen er dan hopelijk meer munten uit dan je erin werpt. Lijkt mij ook wel leuk en ga een stel munten halen. Dat lukt heel goed en na afloop ga ik de munten weer inwisselen. Daar komen we er achter dat we geen geld uitbetaald krijgen maar een pop kunnen uitzoeken. Kinderen mogen niet om geld gokken vandaar dat ik me even kind voelde. Gaan weer naar buiten en kopen een dagkaart voor de bus zodat we in en uit kunnen stappen waar we willen.
morgens 9.30 uur

Bekijken wat hotels van binnen en soms is het moeilijk om de weg weer naar buiten te vinden zo groot zijn ze. Soms is het zielig om te zien hoe verslaafd mensen achter de gokkasten bezig zijn. Wat ook opvalt zijn de vele 60+ vrouwen die achter de gokkasten zitten. Wandelen zo de rest van de dag over de Strip. Avonds gaan we in een hotel eten, er staat een uitgebreid  buffet klaar voor 800 personen en het eten is zeer goed . Voor de prijs van 12.99 dollar eet je net zoveel als je op kan. Daarna nogmaals de Strip op om van de sfeer die hier hangt te genieten. Er wordt hier niet op een kilowatt gekeken, prachtig hoe veel hotels worden uitgelicht met grote schijnwerpers in diversen kleuren. Het is weer laat als we bij de camper zijn.

Hotel Luxor Hotel New York New York
Excalibur hotel
13 Juni. Zijn een dag voor op de planning en hebben besloten om door Death  Valley te rijden. Van het verhuurbedrijf mogen we tot 15 juni in Dead Valley rijden, dit i.v.m. de hitte die hier tot boven 55 graden kan oplopen. Vertrekken om half 7 uit het drukke Las Vegas. Hebben onderweg  een regen en onweersbui maar als die voorbij is schijnt de zon weer. Geleidelijk rijden we de vallei in en stoppen bij het Zubrieksiepunt . De vele kleuren van het gesteente geeft een onwerkelijk aanzicht, net een waterverf schilderij. Vanaf Dante’s View is het uitzicht ook onwerkelijk, het lijkt of de kleuren erop geschilderd zijn. Wel prachtig om te zien.
Zubriesie
Badwater
Rijden door naar Badwater, de grote zoutvlakte die 85,5 meter onder zeeniveau ligt. Het is hier boven de 40 graden maar lopen toch een stuk de zoutvlakte op. Een zonnebril is hard nodig op deze witte vlakte. Er waait een warme wind en dat voelt niet prettig aan. Toch blij met de airco in de camper. Rijden de Artiest Drive en die is ook prachtig om te zien. Wij mogen hem nog net rijden, campers langer dan 25 Feet mogen deze weg niet rijden. Het is soms wel krap in de bochten maar verder is het genieten. Vele schilders hebben hier hun schilderijen van de Valley gemaakt. Door de mineralen zijn er prachtige kleuren onstaan en met de zon erbij kleurt het nog mooier.
ook deze overleven hier
oude zouttrein zandduinen

Komen langs de zandduinen en daar waait het hard. Er hangt een heel zandgodijn in de lucht en kunnen de auto niet uit. Ook in de auto komt het zand nu. Om 5 uur zijn we door Dead Valley en gaan via 2 passen de valei uit. Het is een hele klim en de moter heeft het zwaar te verduren met deze hitte. De eerste pas ligt op 1400 m en de tweede gaat naar 1600 m en met veel steile stukken. Hebben maar een stukje gezien van dit 13,.648 km2 grote gebied maar had dit niet willen missen.  Eenmaal boven rijdt het weer vlak en staan om 6.30 uur op een mooie camping aan een meer. Wat was dit een geweldige dag.

camping aan het meer
ontbijttafel op de camping
14 Juni. Maken er een rustige dag van en stoppen in een paar plaatsjes. Maar hoe het komt weten we niet maar er hangt helemaal geen sfeer in deze plaatsjes. Doen wat boodschappen in een plaatsje en komen tot de ontdekking  dat het hier schreeuwend duur. Om 2 uur stoppen we bij een camping en besluiten hier te blijven overnachten. Hier horen we ook waar we al bang voor waren, de pas naar Yosemite is nog gesloten en die gaat de eerste dagen ook niet open wordt ons verteld. Dat is een tegenvaller, moeten morgen 4,5 uur omrijden om er toch te komen. Wel jammer want via de Tiogapas zou de mooiste route zijn. Dat wordt een lange dag morgen.

Rijden nog naar het Mono-Lake ,een van de oudste meren van  heel Noord-Amerika.  Er staan allemaal vreemdsoortige kalksteentorens in het water en langs de oever. Die zijn ontstaan door de vele mineralen en zouten die in het water zitten. Door de verdamping wordt het water steeds zouter, nu al 8 keer zouter dan zeewater. Langs de waterkant zitten allemaal zwarte vliegjes, geen honderden maar miljoenen van die beestjes. Het ziet er echt zwart van, gelukkig laten ze ons met rust. Als de zon ondergaat wordt het snel kouder en er steekt ook een stevige wind op. Gaan terug naar de camper en doen een pizza in de oven die we ons goed laten smaken.

onderweg
Mono Lake
Bodie
15 Juni. Vertrekken vroeg want willen onderweg wel wat tijd hebben voor stops. Stoppen eerst bij Bodie, een oud dorpje rond een goudmijn. Er is niet zoveel meer van over maar je krijgt wel een goede indruk hoe ze hier hebben geleefd. Hier ziet je het decor van de Wild West films die je vaak op TV ziet. Het is eigenlijk wel jammer dat het niet wordt onderhouden en dit toch heel snel verloren gaat.  Echt een leuke stop dit oude stadje maar kunnen niet te lang blijven. Nu een hele rit naar een pas die wel open is om bij Yozemete te kunnen komen.
stoffige kroeg

De pas is wel mooi en er ligt hier nog veel sneeuw, plaatselijk nog meer dan 2 meter. We stoppen veel en tijdens de lunch zitten we buiten heerlijk in de zon met rondom veel  sneeuw. Heerlijk om hier in alle rust te genieten van dit landschap. Zijn wel lang onderweg maar vinden het prachtig. Avonds wel moeilijk een camping te vinden, zijn er niet zoveel hier in de buurt. Vinden er toch eentje en staan op een mooi rustig plekje aan een meer.

begin van de pas
prachtige weg even lunchen
ook hier een mooi schilderij van maken
Meer op de camping
onderweg

16 Juni. Vandaag  gaan we Yozemeti  National Park bezoeken en het is weekend en mooi weer dus zal het wel druk zijn. In de buurt van het park kijken we uit naar een camping maar dat valt niet mee. Bij de ingang van het park alles vol en besluiten om 5 mijl terug te rijden, daar was een camping met nog vrije plaatsen. Gaan dat eerst regelen en dan terug naar het park. Rijden door de vallei en zien veel watervallen naar beneden denderen. Willen ook naar het Glaciespoint, daar is een mooi uitzichtspunt volgens de info.  Het is een eind rijden om er te komen maar als je alles van tevoren wist dan…….. De afstanden in het park zijn groot en gaan pas laat weer terug naar de camping.

 

wat een uitzicht
veel water