Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5
Camperreis Zuid-West USA 2006 Week 5
17 Juni. Horen dat de Tiogo-pas vandaag open gaat en besluiten hem alsnog te gaan rijden. Vertrekken om 9uur uur met prachtig weer, blauwe lucht en een warme zon. De meren zijn knal blauw en genieten van deze prachtige omgeving. De pas is goed te rijden en hoe hoger we komen hoe meer sneeuw er nog ligt. Ook de meren liggen nog vol met ijs. We stoppen veel en nemen de tijd om al dit moois op fote en video vast te leggen. Drinken koffie op een mooi plekje in de sneeuw stoeltjes uit de auto en genieten van de warme zon. Om 1 uur zijn we boven op de pas op een hoogte van 3030 meter. Dit is de hoogste weg in Carlifornia voor auto's. We lunchen hier in de zon, het is 20 graden en bijna geen wind.
Tiogapas
bevroren meren veel smeltwater
Om 2 uur gaan we weer op pad en rijden we weer naar beneden. Door de hoge temperatuur komt er veel smeltwater overal naar beneden en via de riviertjes bulderd het naar beneden. Je blijft stoppen en foto's maken, wel fijn dat we alle tijd hebben, kunnen hier de hele middag doorbrengen. Zijn om 5 uur weer beneden en rijden terug naar de camping. Stoeltjes buiten en na genieten van deze dag met een drankje. Overal om ons heen zie je eekhoorns, konijnen en veel prachtig gekleurde vogels. Ook zie je regelmatig herten lopen langs de rand van de camping. Was weer een heerlijke dag.
18-19 Juni. Vandaag trekken we verder naar het westen en gaan een paar dagen naar het Sequoia National Park. We komen middags laat aan en eerst naar de camping voor een plaatsje voor 2 nachten. Doen nog een kleine wandeling in de buurt van de camping. Je wordt stil van de afmetingen van de bomen die hier staan. In dit park staat de grootste boom ter wereld. De General Sherman boom wordt geschat op 2500-3000 jaar oud en is bijna 84 m hoog. De omtrek van de stam is 31,3 meter en de dikste tak is 2,1 meter dik. Ze schatten dat deze boom 1256 ton weegt. Wandelen niet te ver, het is hier warm tussen de bomen. Om 6 uur bij de camper en genieten van de stilte om ons heen, het enige wat je hoort zijn vogels. We eten laat en gaan vroeg naar bed, vroeg wandelen morgen.
Sequoia NP.
Tunnel Tree General Sherman Tree
sequoia vrucht
Lekker geslapen en zie dat we bezoek hebben, er staat een hertje naast de camper en als ik het gordijntje verder open doe dan vertrekt hij. Toch mooi he om zo in de natuur te staan. Ontbijten buiten en gaan daarna aan onze wandeling door het park beginnen. Wat ben je toch nietig als je tussen deze reuzen van bomen loopt. De Tunnel Tree is heel bijzonder, daar hebben ze een gat door heen gehakt zodat ze er vroeger met paard en wagen doorheen konden rijden. Helaas niet alle bomen blijven staan, met zware storm gaat er wel eens een boom tegen de vlakte en dan zie je pas echt hoe groot ze zijn. Ook de vruchten van deze boom zijn groot, er liggen er wel bij die meer dan 50 cm zijn. Wandelen heel wat kilometers vandaag en hebben genoten.
20 Juni. Ja al alles komt een eind en voor ons is het de laatste dag. Morgen moeten we de camper inleveren en die moet wel schoon zijn van binnen. Moeten ook nog een tot vlak bij San Francisco rijden zodat we morgen rond 10 uur de camper kunnen inleveren. Willen op tijd op de luchthaven zijn voor de terugvlucht naar Nederland. Beginnen maar om zoveel mogelijk in de koffers te pakken zodat we de kastjes schoon kunnen maken. Poosje schoonmaken en daarna een stuk rijden, zo maken we de dag een beetje vol. Toch wel aardig wat werk om deze grote camper schoon te maken. Het is lekker rustig op de weg en zijn vroeg op een camping op 20 km van San Francisco. Alles is schoon en genieten de rest van de dag in het zonnetje voor de camper.
21 Juni. Goed geslapen vannacht en na het ontbijt de laatste dingen inpakken. Dan naar een tankstation om de auto af te tanken en ook de gastank moeten we vol afleveren. Dan de laatste kilometers door San Francisco en zijn keurig op tijd bij Road Bear om de camper in te leveren. Dat gaat heel vlot en er wordt eigenlijk helemaal niet naar ons schoonmaakwerk gekeken. Alles is snel geregeld en om 11 uur worden we door hun naar de luchthaven gebracht. De douane is strenger dan op de heenreis en kost veel tijd. Zien ons vliegtuig landen waarmee we straks de terugvlucht maken. Worden ook nu weer zeer goed verzorgt en landen volgens schema op Schiphol. We kijken terug op een geweldige rondreis in het westen van de USA.