Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7
Franse Alpen- Toscana Italie 2008 week 2
1 sept.  Zeer koud geweest vannacht en er hangt een beetje mist. De bergtoppen en de gletsjers zijn daardoor niet te zien. We gaan de Alp’d Heuse op, de bekende berg van de Tour. Die valt ons tegen, je rijd veel tussen bomen en mist daardoor de vergezichten. Boven in het dorp wat rond gelopen en bij de finisch wezen kijken. Onderweg wel veel wielrenners die de col omhoog rijden en die zich boven bij de finish laten fotograferen als bewijs dat ze hem gereden hebben. Soms wel zielig om te zien hoe oudere mensen zichzelf helemaal kapot rijden om deze berg te beklimmen. Rijden weer naar beneden en nemen de col d I lzoard die 2360 m hoog is.
Alp'd Heuse

De weg is mooi en goed te berijden. Op de top is er weinig te zien en gaan verder naar beneden, De afdaling is spectaculair, steile bergwanden, smalle stukken weg en de natuur is schitterend. Het is wel opletten langs de rotswanden om schadevrij beneden te komen maar we genieten wel van deze omgeving. Gaan verder naar de col de Vars, ook een mooie route. Net voor de col komen we door het dorpje Vars en bij de skilift is een servicepunt voor campers. Het is een mooie plek en blijven hier overnachten.

2 sept. Een strak blauwe lucht als we wakker worden. Vertrekken om 10.15 uur, ja we worden lui! Nemen eerst col de Vars omhoog naar 2190 m. Boven op de col zien we murmels (grote bergmarmotten) In Barselorette doen we de tank vol met diesel en nemen dan de col d Cayolle. Dit is even wat anders dan we tot nu toe hebben gereden. We blijven net binnen de toegestane maten van 3 m hoog en 2,40 m breed. Het is ook echt krap op veel plaatsen en gelukkig zijn er niet veel camperraars die deze col rijden met dit formaat camper. Wij komen ze gelukkig niet tegen. Het is echt opletten, je rijd langs diepe afgronden en er is geen vangreel.

Ook de vele overhangende rotswanden zijn gevaarlijk en moeilijk in te schatten om ze niet te raken. Het is echt een schitterende route en wil hem nog wel een keer rijden, hoewel we blij zijn dat we zonder schade aan de andere kant van de col beneden zijn. Een spannende maar geweldige rit. Bij Valberg zien we een mooie camperplaats met alle voorzieningen. Het is onduidelijk wat de kosten zijn. Lopen even het plaatsje in maar in dit wintersport plaatsje is nu niets te beleven. Snel weer bij de camper en nog even lekker in de zon zitten en genieten van het prachtige uitzicht. Ze komen ook € 10,40 ophalen voor de overnachting.

kerkje van Valberg
3 sept.  Bewolkte lucht als we opstaan en na het ontbijt komt de zon er zo nu en dan door de wolken heen. Besluiten toch maar om een paar kloven te bezoeken. Rijden eerst door de George de Cisias en die is niet echt bijzonder. Zonder de zon ziet alles er ook minder mooi uit. Dan door naar de George de Daluis, en dat is echt de moeite van een bezoek waard met zijn 17 tunnels. Ook nu wel weer te weinig zon maar het is vooral jammer dat er op de meeste mooie plekken geen mogelijkheid is om te parkeren. Het zal wel moeilijk of te gevaarlijk zijn maar dat je op veel plaatsen door moet rijden, ja dat is echt jammer

Dan proberen we bij een leuk plaatsje de franse gasfles te wisselen maar dat wil hier ook niet lukken, er zijn in Frankrijk teveel merken gas en dan is ons merk toevallig in deze streek niet te krijgen. Wel een mooi oud plaatsje met zijn ophaalbrug en smalle straatjes. Het is er gezellig op straat en weinig verkeer, de grotere auto's kunnen hier niet rijden. Lopen een uurtje rond en daarna rijden we via Nice, Monte Carlo en Menton naar San Remo in Italie. Er is op de kustweg geen doorkomen aan, doen meer dan 3 uur over 80 km. Zijn blij als we in San Remo op de camperplaats zijn en nog een poosje in de zon kunnen zitten. Overnachten hier voor € 10,-

vervoer in de straatjes