Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7
Franse Alpen -Toscana Italie 2008 week 5
Siena
18 Sept. Vroeg dag, om 7 uur loopt de wekker af, willen vroeg naar Siena. Vertrekken om 8uur en het is nog 16 km rijden. Parkeren op Parking 3 wat € 20,- kost. Met de bus kunnen we naar het centrum wat boven op de heuvel ligt. Beneden is er nergens een kaartje te koop en besluiten maar om zwart te rijden. Gaan eerst naar de Dom maar die gaat pas om 10.30  uur open.  Ook de schitterende voorgevel ligt nog uit de zon. Bezoeken eerst wat andere plaatsen, o.a, het centrale plein waar de paardenrennen gehouden worden. Een mooi plein, hadden graag de paarden hier zien rennen. Het lopen in de stad is zwaar door de steile stegen en trappen.

Om half 12 gaan we terug naar de Dom en kopen een kaartje Voor € 10,- wat voor 5 locaties geldig is. Van buiten is de Dom prachtig met veel fijn beeldhouwwerk, maar ook binnen is het ongelooflijk  mooi. Schitterende ingelegde vloeren, mooi beeldhouwwerk en prachtige beschilderde plafonds. Hel is wel erg druk, er lopen binnen meer dan 400 mensen. Er zit een teller bij de in en uitgang, zodat er de hele dag 425 mensen maximaal binnen lopen. Ook de doopkapel is mooi om te zien met het vele schilderwerk. Bezoeken de crypte onder de Dom en dat was ook mooi om te zien.

Bezoeken het museum waar je veel oude beelden en werktuigen van de Dom kan bewonderen. Eten tussendoor een lekkere pizza en natuurlijk een heerlijk ijsje toe. Om 3.30 uur zijn we het lopen in deze drukte zat en nemen de bus terug naar de camper. Daar is het zo druk met bussen dat we maar gelijk besluiten te vertrekken en de rust opzoeken buiten de stad. Rijden naar Casstellina waar we een rustige en gratis camperplek vinden. Het is nog heerlijk weer en lezen de rest van de middag buiten in de zon met de beentjes omhoog. Het was een vermoeiende maar heerlijke dag en heel veel mooie dingen gezien.
wordt vervolgt Index