Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10

Marokko 2016 week 10

30 maart. Rijden vandaag verder noordwaarts door de bergen. Het is koud op deze hoogte en er staat veel wind. Het voelt aan of het vriest. De weg is wel goed maar wel wat plaatsen waar een slecht stukje is door smelt en regenwater. Komen op een plek waar een paar geulen door de weg lopen en die zijn al 15 cm diep. Stap even uit om te kijken en schoenen gelijk onder de modder. Het water stroomt al hard en het zal snel dieper worden. Een auto stopt en maakt ons duidelijk dat we er wel door kunnen als we hetzelfde spoor nemen als hij. We gokken het en nemen dezelfde route en dat gaat maar net goed, we komen er doorheen.
Komen in Arhbala en daar is het druk door de markt. Staat een tijdelijk bord eenrichtingsverkeer dus een andere weg zoeken. Komen toch weer op de zelfde plek uit en weten niet waar we dan heen moeten. Mensen die het zien zeggen dat we er gewoon in moeten rijden dus dat doen we maar. Ongelooflijk hoe groot de markt is, meer dan 1 km lang is het zwart van de mensen. Maken foto's door de voorruit, doen het rustig aan en komen er zonder problemen door. Valt me mee dat niemand een opmerking heeft van wat moet je hier. Parkeren is pas mogelijk ver na de markt en zien maar van een bezoek af. Hebben de indruk dat dit een soort jaarmarkt is, zo druk en groot is het hier. Lijkt nog groter dan de markt in Had-Draa.
Komen van de drukte op een kale stille hoogvlakte en de weg is hier redelijk maar veel smal asfalt waar je net alleen op kan rijden. Gelukkig niet zoveel tegenliggers. Bij een stop moet ik bij een herder op het erf komen kijken, moet foto's van hem maken en ook binnen in zijn huis. Daar staat ook weinig in en hij woonde er alleen en wilde geen vrouw in huis. Hij had 30 schapen, 1 geit en 2 valse honden. Gaan verder en na Khenifra slaan we rechts af naar Sources de I Oum er Rbia.
Leuke plek maar een vermoeiende rit om er te komen. Je rijdt 30 km tussen de bomen, smal asfalt en het is allemaal bochten. De parking staat bijna vol met auto's maar er is nog een plekje voor de camper. Ook hier slaan ze een beetje door met geld innen, als je naar de waterval wil dan moet je 3 Dh betalen om over een plankje te lopen van 1,5 meter lang. Je kan ook niet meer beneden langs het water lopen via de verschillende restaurantjes, je komt bij een restaurantje en de bedoeling is dat je er gaat zitten om wat te gebruiken. Met de hele familie gezellig thee drinken, dat doen de Marokanen. De sfeer is er een beetje af. Daarna rijden we door naar Azrou waar we overnachten op de camping.
31 maart. Rijden vandaag naar Asilah en nemen de tolweg.  Die is goed en het kost niet veel. Zijn er om half 3 en ruilen eerst de gasfles nog even om voor een volle. Dat is nog lastig, alleen maar blauwe te krijgen en wij hadden altijd een rode. Moet 20 Dh extra betalen als ik de rode inlever en moet 62 DH betalen. Rijden dan naar de parking bij de haven. Daar is het druk, er staan wel 30 campers en dat hadden we niet verwacht. Lopen het stadje in en altijd een mooie plek om foto's te maken. Doen nog wat laatste inkopen en gaan terug naar de camper. Morgen varen we over naar Spanje. Helaas moeten we onze trip afbreken door terugkerende klachten na een operatie, jammer maar de gezondheid gaat voor.
   
week 9 Overnachtingsplaatsen in Google Maps index