Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10

Marokko 2016 week 2

3 febr. Vandaag een rustdag, doen wel een wasje en werken wat aan de site. Verder doen we weinig vandaag. Als de zon schijnt dan lezen we wat buiten. Maken tussendoor de camper een beetje schoon en maken een plannetje voor de komende paar dagen. Gaan wel verder zuidwaarts morgen, het weer is daar beter met meer zon en hogere temperaturen.
4 febr. Vertrekken om 9 uur van de camping en nemen een de tolweg. Gaan er bij Settat af en nemen de R 316 naar Kasbah Boulaouane. Deze weg is op veel plaatsen slecht. Met een tegenligger moet er vaak iemand van het asfalt af en om problemen te voorkomen zijn wij dat meestal. Vooral vrachtwagens denderen maar door. De kasbah ligt op een heuvel en van daar een prachtig uitzicht over de omgeving. Zetten de camper zo neer dat we mooi over de heuvels kunnen uitkijken. Bezoeken de kasbah die in staat van verval verkeert. Alleen de buitenmuren en de moskee zijn nog in aardige staat.
Wandelen daarna door het dorpje achter de kasbah en dat is nog primitief. Ze hebben wel stroom en een schotel voor TV maar verder zie je weinig moderne spullen. Er wordt wel veel geblaft door de honden die overal bij de huisjes lopen. De mensen zijn wel vriendelijk, een vrouw loop zelfs een stukje met ons mee met een grote steen in haar hand om naar een hond te gooien als die ons zou willen aanvallen. Veel bewolking dus geen zonsondergang hier bij de kasba. Om half 6 weer bij de camper.
5 febr. Vertrekken om half 10 en rijden binnendoor naar Ounara. Rijden via de R202 naar de N1 en dan verder zuidwaarts naar Ounara. Het is een mooie rit, het begin is de weg wel slecht maar later alleen maar een prachtige weg. In de plaatsen soms wel vol kuilen maar dat is meestal zo in Marokko. Overal druk in de plaatsen, het is vrijdag en bijna overal markt. Soms bijna geen doorkomen aan maar gewoon rustig door drukken dan kom je er wel door. Het is een zeer groot landbouwgebied waar we door rijden en overal zijn de mensen op het land aan het werk. Hier zie je bijna geen ezels maar alles rijdt met een paard en wagentje en soms voorzien van een huif tegen de zon.
Op de camping is het druk en weinig leuke plekjes vrij. Kiezen de meest leuke en vermaken ons hier wel de rest van de dag en morgen. Er is een goede WiFi verbinding overal op de camping. Na het eten even douchen en die is lekker warm. Ook een tussenmuurtje in de doucheruimte zodat je je kleding kan ophangen zonder dat het nat wordt. Met internet, wat lezen en een kaartje leggen komen we de avond wel weer door. Blijven hier morgen nog een dagje staan.
6 febr. Vandaag een rustdag, verzorgen de camper en lezen buiten in de zon. Lopen het dorp in voor wat boodschappen en het is hier overal nog net zo stoffig en vies als 2 jaar geleden. Met afbeeldingen op de school worden de kinderen geleerd om het schoon te houden maar daar merk je op straat niets van. Valt me op dat er erg veel slagers zijn en als we om 5 uur nog een rondje lopen dan zien we dat er nog veel vlees niet is verkocht. Of ze dat morgen gewoon weer verkopen zonder koeling, ik denk het wel. De bloemen staan hier al in bloei en vanmiddag 30 graden in de zon. Op het grasveld achter de camper lopen 2 schilpadden hun eten te zoeken. Wij gaan daar ook zitten, bij de camper is er geen zon meer.
7 febr. Rijden om 9 uur naar de markt in Had Draa. Het hele terrein is mooi droog, hier wel eens door de blubber moeten lopen. Op de dierenmarkt is het druk en er worden veel dieren verkocht. Daarna de rest van de markt bekijken en in de hoek van de slagers is het heel druk. In die drukte wordt mijn telefoon gejat en het lege cameratasje wat om mijn nek zat. Weet nog dat ik mijn camera in mijn hand had en die op mijn portemonnee hield. Toen ik door de drukte heen was miste in mijn telefoon en later het tasje. Dus ook hier zijn de zakkenrollers actief. In Had Draa geen internet dus terug naar Ounara om de simkaart te blokkeren zodat ik achteraf ook nog niet een vette rekening krijgt.
De aardigheid van de markt is wel gelijk over en vertrekken richting de kust. Bezoeken Essaouira, altijd leuk om langs de haven en in het stadje even rond te lopen. Bij de haven is het druk, er is vismarkt en er wordt veel vis aangeboden. In de winkelstraatjes is het rustig en hebben het daar gauw weer gezien. Eten wat in restaurantje en rijden door naar Sidi Kaouki.
Weten dat er een groot terrein is waar je ook mag overnachten. Er staat nu voor aan de weg een bord dat het nu een camping is Het is een ongelijk ruw terrein met struiken, stenen en kuilen en mag de naam camping niet hebben. De eigenaar schreef op een papiertje dat het 20 Dh. kostte per nacht. Er staat aardig wat wind maar kunnen achter de camper aardig uit de wind zitten. Het is warm in de zon dus oppassen met verbranden. Gaan een stuk wandelen over het verlaten strand en de rotsen.
8 febr. Vertrekken van de camping en rijden binnendoor naar Imessouane, ook een vissers en surfer dorp. Maken hier een lange wandeling via het dorp naar de haven en via het strand weer naar de camping. Het is warm vandaag terwijl er wel een stevige wind staat. Op het strand bijna niemand te zien en ook in de haven is weinig te doen. In het dorp zijn aardig wat surfers aanwezig.
Op de rotskust zien we de golven te pletter slaan en schiet het water meters de lucht in. Het is en blijft een boeiend gezicht dat geweld van het water. Lopen weer terug naar de camping en genieten van de zon. Om 5 uur zakt de zon en wordt het snel koeler. Ruimen alles op en gaan naar binnen. Kijken even wat we de komende dagen gaan doen.
9 febr. Rijden om 10 uur van de camping en vervolgen onze weg via de N1 naar Taghazoute. Wat wordt daar veel gebouwd op dit moment. Overal staan borden dat je er niet meer mag staan met de camper om te overnachten. Kijken nog wel of er ergens campers staan maar zien er weinig. Rijden door richting Aourir en gaan daar naar de camping. Deze is wel groot met 100 plaatsen maar het ziet er allemaal goed uit. Er is een mooi toiletgebouw wat goed schoon gehouden wordt. Het is heerlijk weer en zitten de hele middag in de zon.
   
week 1 Overnachtingsplaatsen in Google Maps week 3