Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10

Marokko 2016 week 5

24 febr. Vertrekken hier en rijden naar Guelmim om bij de Marjane boodschappen te doen. Vrij grote nieuwe winkel maar wel ver van de stad. Er zijn dan ook meer personeelsleden in de winkel dan klanten. Nog nooit een winkel gezien met zoveel personeel. Rijden daarna door naar Abeino waar we stoppen bij het thermobad. Daar is een mooi plekje en stoppen hier voor vandaag. Middags gaan we nog wandelen door de oase maar daar is niet veel te zien. Wel veel vuilnis wat door de bewoners wordt gedumpt. Lopen ook langs de Maraboet, een graf van een heilige persoon. Na 1,5 uur hebben we het gezien en gaan terug naar de camper en lezen tot de zon achter de bomen verdwijnt.
25 febr. Gaan vandaag verder naar de kust en rijden via Guelmim naar Sidi Ifni en vandaar door naar Legzira. Hebben mooi weer en de weg is goed en rustig met verkeer. Wel een gebied waar op de hellingen heel veel cactussen groeien. Weet niet wat ze er allemaal van maken maar de vruchten staan er niet meer op. Zien ook een paar vrouwtjes Argan noten rapen, die vallen nu allemaal van de bomen, het ligt er vol mee. Die nemen ze mee naar huis om handmatig het witte nootje er uit te halen en waar dan olie uit geperst wordt.
Bij Legzira zijn we al meer geweest maar altijd weer een mooie plek om daar te wandelen. Zijn eigenlijk wat te vroeg, de zon staat nog niet op de twee bogen. Mooiste tijd zou na 3 uur zijn maar we zijn er om 12 uur. Je kan er nu boven parkeren en de gardien vraagt er 10 dh voor. Wandelen heerlijk langs het strand, staat wel wat wind maar die is niet koud. Lopen hier een paar uur en zoeken de camper weer op. Rijden door naar Mirhleft waar een nieuwe camping is. Die is erg groot met meer dan honderd plaatsen. Is meer een parkeerterrein dan een camping. Niet onze smaak die grote dus blijven we hier maar één nachtje. Lopen nog een rondje buiten de camping en houden het hier voor gezien.
26 febr. Niet onze plek hier, allemaal te groot en te kaal dus vertrekken we na 1 nacht. Rijden verder langs de kust en bij het vissersdorp Sidi-Bou-Ifedail staan nog veel campers vrij. Hebben hier meer gestaan, mooi plekje met leuk visserdorp. Alle bootjes aan de wal, het waait te hard voor de vissers. Lopen door het dorp en daar is nu weinig bedrijvigheid. Om 12 uur terug naar de camper voor een broodje en daarna een poosje lezen in de zon. Er waait een fris windje van zee maar in de zon uit de wind wel 27 graden. Zitten lekker uit de wind naast de camper.
Om 2 uur gaan we langs de rotskust wandelen en dat is heerlijk. Mooie rotsen en de zon schijnt dus wat wil je nog meer. Onder langs de rotsen lopen we ook nog vaak uit de wind. Kijken bij wat vissers die met de werphengel een visje proberen te vangen en die dan aan je willen verkopen. Om 4 uur keren we om en lopen via een hoger pad weer terug naar de camper. Hebben toch weer ruim 4 km gewandeld en voelen de benen wel van al het geklim. Zitten nog even buiten maar er komt bewolking opzetten en de zon verdwijnt dus lekker naar binnen. Was weer een lekker dagje.
27 febr. Om 6 uur vannacht hoor ik het stevig waaien en om 7 uur regent het iets. Slapen lekker uit en de zon komt maar net door het wolkendek heen. Om 10 uur wordt de lucht weer blauw maar door de harde wind niet lekker om buiten te zitten. Gaan na de koffie even naar het dorp, maken nog wat foto's en doen wat boodschappen in de winkeltjes. Zijn vanmorgen veel campers vertrokken maar er staan er nu al weer 22. Eten een lekker stokbroodje en gaan dan langs de zee wandelen. De zon laat het even afweten maar na een half uurtje schijnt hij weer lekker. Blijft wel hard waaien maar hebben er in de camper geen last van, staan met de achterkant naar de wind toe. Goede keus om hier nog een dagje te staan, hebben geen last van stof of zand in de lucht.
28 febr. Vannacht wel een paar keer wat regen gevallen maar om 8 uur schijnt de zon. Komt wel bewolking opzetten en als we om half 10 weg rijden is ook de zon weg. Hebben 10 km gereden en de zon komt weer en heel snel is de lucht weer blauw. Gaan naar Aglou Plage en er is plaats zat op de camping. Nog wel steeds een harde wind en niet lekker om buiten te zitten. Eten om 1 uur een broodje en gaan daarna langs het strand wandelen. Waren hier een paar jaar geleden ook maar er zijn veel meer vissershuisjes tegen en in de rotswand gebouwd. Best wel lekker om hier uit te waaien. Om 3 uur komt er meer wind en begint soms het zand op te waaien. Lopen weer terug naar de camper en lekker naar binnen de rest van de middag.

29 febr. Rijden vandaag via Tiznit en nemen daar de R 104 naar Tafraoute. Wilden eerst Tiznit nog bezoeken maar de laatste dagen al veel gelopen en nu geen zin om weer door de stad te slenteren. Mooie rustige rit om te rijden door de bergen met leuke dorpjes. Stoppen voor koffie bij een mooie arganboom die vol staat met noten. Doen wat boodschappen in een dorpje en rijden dan naar het hoogste punt vandaag de Col du Kerdous op ruim 1100 meter. Maken daar een stop en het is er fris, wel volop zon maar toch maar 13 graden met een koude wind. Rijden over een hoogvlakte tussen 950 en 1100 meter naar Tafraoute.

De laatste 20 km zijn ze met de weg bezig maar hebben er weinig last van. Komen maar een paar auto's tegen. Er ligt in het midden maar smal asfalt en als je iemand tegenkomt dan moet je beiden van de weg af. Zijn om 2 uur in het keteldal en zoeken een rustig plekje. Stoeltjes buiten en lekker in de zon. Helaas niet goed opgelet met een palmboom. Om half 4 ontneemt hij ons de zon en ook het zonnepaneel komt uit de zon te liggen. Dat is niet de bedoeling dus zoeken we een ander plekje. waar wel de hele dag zon op de camper is.
1 maart. Hebben een frisse nacht, staan ook op ruim 1100 meter hoogte maar net geen vorst. Om 8 uur komt de zon boven de berg uit en warmt het snel op. Kunnen al vroeg weer buiten zitten. Om 10 uur gaan we naar het stadje maar gaan eerst even langs bij Everdien en Thole. Die staan hier ook en de derde keer dat we elkaar ontmoeten deze reis. Even bijpraten en dan naar het stadje. Er is een kleine markt en kopen wat groenten en fruit. Koopt een nieuw kaartje voor een maand internet. Laat een opvouwbaar windschermpje maken van zink voor als we buiten eten. Jannie koopt nog een zilveren ring en daarna weer naar de camper. Na het eten weer lekker in de zon, het is heerlijk en bijna geen wind vanmiddag.
week 4 Overnachtingsplaatsen in Google Maps week 6