Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 Najaar 2017 week 1 Index
3 sept. Om half 10 van huis en rijden richting de Moezel in Duitsland. Tot half 12 gaat het vlot maar dan komen we in de file. Dat is 3 uur stilstaan en soms een stukje rijden. In 3 uur schieten we een km. of 6-7 op. Om half 3 kunnen we weer rijden en stoppen in Reil. Zijn daar net en krijgen regen dus geen wandeling naar het centrum. Staan wel mooi aan het water. Om 6 uur droog en komt de zon er weer door. Lopen naar het stadje en daar is een soort wijnproeverij, voor weinig geld kan je overal wijn proeven. Heel gezellig om hier te lopen. Eten op een terrasje aan het water en dat was lekker. Er loopt ook een soort dweilorkestje en die worden rijkelijk voorzien van wijn, duidelijk te merken aan sommige dames van het orkest, was een lollige boel op straat.
4 sept. Vertrekken om half 10 naar Traben Trarbach, maar 11 km rijden. Doen onderweg wat boodschappen en rijden daarna naar de CP. Daar gaat net iemand weg dus hebben we geluk, alle 45 plaatsen zijn nu weer bezet. Na ons komen nog veel campers maar die moeten elders een plekje zoeken. Na de lunch lopen we naar Trarbach en daar is een mooie gezellige winkelstraat. Lopen een uurtje langs de winkels en gaan via de brug naar de overkant van de Moezel waar het plaatsje Traben ligt. Het heeft een mooie toegangspoort en ook hier gezellig op straat. Wandelen om 4 uur weer naar de camper. Jammer dat de zon is vertrokken en er een spatje regen valt.
5 sept. Gaan om half 10 rijden en blijven de Moezel volgen. Jammer dat de zon veel achter de wolken verdwijnt. Onze bestemming vandaag is de scheepslift bij Garrebourg. Passeren om 1 uur de grens naar noord Frankrijk. Komen door mooie plaatsen en de natuur hier is prachtig. Komen aan in Garrebourg en zetten de camper op de parking bij een winkel van een glasblazerij. Wandelen naar de scheepslift waar de boten met een waterbak omhoog en omlaag getransporteerd worden. Deze lift vervangt de 17 sluizen die hier eerst waren. Indrukwekkend om te zien hoe een waterbak met 600 ton water de boten verplaatst. De bak is 40,5 m lang, 4,5 m breed en 2,20 m diep.

Kunnen ook nog in de machinekamer kijken. Wandelen naar beneden en hebben een nog beter overzicht van het hele complex. Om half 5 weer naar de camper, drinken wat en lopen de winkel van de glasblazerij in. Daar verkopen ze prachtige voorwerpen van glas in diverse kleuren en die stevig aan de prijs zijn. Ook in de winkel is een glasblazer aanwezig en kan je zien hoeveel werk het is om deze mooie voorwerpen te maken. Op de parking mogen we overnachten en doen dat met nog 7 campers. Hebben een mooie dag gehad, niet veel zon maar heerlijk weer met 27-28 graden.

6 sept. Gaan half 10 rijden en zijn nog maar net onderweg en begint te regenen. Gaat niet hard maar bijna de hele morgen is het nat dus weinig stops. Rijden de druivenroute en dan is het toch jammer dat het regent. Om 1 uur stoppen we in Obernai en eten eerst een broodje. Gelukkig knapt het weer op en met een beetje zon vanmiddag toch nog rond 25 gr. Wandelen om 2 uur naar de stad en komen in een leuk en gezellig centrum met veel vakwerkhuizen. Ook veel gezellige winkeltjes en terrasjes. Bezoeken de Kathedraal, wel mooi maar veel te donker binnen.
Er zitten wel mooie glas in lood ramen in. Om 5 uur weer op de parking en daar is het druk geworden. Staan inmiddels wel met 40-45 campers. Loopt een rondje en zie dat er ook een loosplek en een waterkraan is.. Op de loosput voor het toilet zit een vast rooster met veel te kleine gaten, het is er smerig, rooster zit dicht en het toilet is er niet in te lozen Helaas wordt toch gedaan. Wat een vieze smeerboel wordt er toch gemaakt en het stinkt er vreselijk. Hopen dat we morgen meer zon hebben, willen de druivenroute nog een stuk blijven volgen.
7 sept. Vervolgen de druivenroute en bezoeken onderweg leuke plaatsjes met mooie vakwerkhuizen. Stoppen bij het machinaal druiven plukken en krijgen van de eigenaar wat trossen druiven aangeboden, zeggen we dus geen nee tegen. Kijken in een plaatsje bij een wijnhuis waar druiven worden aangevoerd. De bakken worden gewogen en via een transportband naar de bovenverdieping getransporteerd. Mogen niet verder kijken dan buiten op het terrein. Eten onderweg in een restaurantje en bezoeken Ribbeauville, een leuk stadje waar het gezellig druk is op straat.
Het is aardig druk op deze route vandaag en komen heel wat campers tegen. Is ook wat beter weer dan gisteren, iets warmer en meer zon. Om 4 uur zijn we op de CP van Kayserberg. Een mooie ruime plaats voor wel 80 campers. Het is heerlijk weer en zetten de stoelen buiten. Lezen heerlijk in de zon tot 6 uur en gaan een hapje eten. Was een fijne dag met een mooie route door heel veel dorpjes met mooie vakwerkhuizen. Ook zie je heel veel bloemen in de plaatsje waar we door gekomen zijn. De druivenoogst is net begonnen en veel tractoren op de weg gezien die druiven gaan lossen bij de wijnhuizen. Hebben genoten vandaag.
8 sept. De dag start slecht, laat mijn wijnglas vallen en spat in 100 stukken uit elkaar. Ben wel even bezig om alle splintertjes op te ruimen. In de stad zo maar even een andere kopen. Kayserberg heeft een gezellig en sfeervol centrum met mooie huizen en heel veel bloemen op straat en aan de huizen. Moeilijk om een lekker wijnglas te vinden zonder een voet maar koopt er een die toch niet helemaal naar de zin is maar beter dan helemaal geen glas. Bezoeken nog wat bezienswaardigheden en gaan om 12 uur naar de camper. Het weer werkt niet mee en de vooruitzichten voor de komende week zijn ook niet gunstig.
Besluiten om maar richting Spanje te trekken en hopen op wat meer zon. Rijden tot 4 uur en in Dole is een grote mixparking vlak bij het centrum. Drinken wat en lopen even naar het centrum. Dit is weer een heel ander Frankrijk met grauwe saaie huizen, geen bloemen langs de straat en ook aan de huizen zijn zelden bloemen te zien. Er is een klein parkje waar wel een leuk kunstwerk te zien is met wielrenners. Verder valt de plaats ons tegen, geen sfeer en eind van de middag ook bijna geen mensen op straat. Gaan om half 6 terug naar de camper. Overnachten hier wel met 35 camper.

 

Index Overnachtingsplaatsen Overzicht in Google Maps week 2