Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 Najaar 2017 week 2 Index
9 - 10 sept. Regen als we opstaan en dat blijft zo tot 3 uur. Een saaie dag met dit donkere natte weer. Stoppen alleen voor een drankje en een broodje. Om 3 uur wordt het droog en dat rijdt een stuk prettiger. De zon schijnt een beetje als we om 4 uur aankomen in Bessinus. Hoor water druppelen en zie dat de vorstbeveiliging de oorzaak is. Haal hem er tussen uit en zet de slangen aan elkaar. Los dit later wel een keer op, was genoeg voor vandaag. Beiden ook geen zin meer om nog te gaan wandelen. Overnachten en de voorzieningen zijn gratis, zelf stroom aanwezig om te gebruiken. In de avond en nacht regelmatig regen. Vertrekken om 9 uur en maken er nog maar een reisdag van.

Het is zondag en lekker rustig op de weg. Toeren binnendoor en het rijdt best wel vlot. Dan een afsluiting voor een wielerwedstrijd en worden op een rotonde door de weg gewezen door de politie. Maar hoe je verder de omleiding moet volgen is bijna nergens duidelijk slecht geregeld. Na de middag komt de zon er weer door en dat oogt toch een stuk vrolijker. Om half 4 op de CP van Labastide d Armanac, drinken buiten koffie in de zon. Helaas na een kwartier weer een bui en moeten we de camper weer in. Om half 5 wandelen we het plaatsje in en dat is sfeervol met oude gebouwen. Lucht knap op en de zon komt er weer even bij. Toch raar weer, zo schijnt de zon en zo regent het weer.

De kerk is afgezet met hekken en is hard aan restauratie toe. Er zijn al spullen aangevoerd en zullen er wel snel mee starten. Op het grote plein is maar 1 terrasje en een paar kleine winkeltjes, hier komen bijna geen toeristen hoewel het wel een mooie overnachtingsplek heeft. Een heel groot grasveld waar je vrij mag staan met water en loosplek. Om half 6 wandelen we weer naar de camper. Het blijft de komende week maar somber weer en ook de verwachting voor noord Spanje is niet rooskleurig. Voor Portugal geven ze wel goed weer op en besluiten om daar maar heen te gaan. Hebben wel genoeg regen gehad dus op richting de zon morgen.
11 sept. Droog als we richting Spaanse grens rijden maar na een uurtje weer veel regen. Gaan bij Capbreton de tolweg op en via de A63-A1-N1 naar Tolosa en vandaar naar Agurain. Daar zijn we om half 3 en er staat nog niemand. Maken eerst de camper binnen schoon, wel vies geworden met al die regen. Het is droog en na de koffie lopen we het plaatsje in. Het is stil op straat en ongezellig door het weer en de grauwe huizen. Kijken bij een paar oude kerken, één die gesloten is en bij de ander zijn ze aan het werk. Mogen wel even binnen kijken. Soms vraag je je af of hier wel mensen wonen, je ziet zelden iemand op straat en winkels zijn gesloten. Het is gelukkig droog gebleven. Overnachten hier met 4 campers.
12 sept. Vertrekken om 9 uur en na een kwartiertje weer regen. Om 10 uur weer droog en een halfuur later breekt de zon er weer door. Rijden gaat vlot, alleen maar snelweg zonder tol. Om 3 uur rijden we Portugal binnen en stoppen even bij een groot stuwmeer. Staan hoog en hebben een mooi overzicht over het meer. Gaan verder tot Miranda do Douro en zoeken een plekje langs de stadsmuur waar we ook mogen overnachten. Er kunnen hier genoeg campers staan maar er staan er maar 3. Drinken koffie en wandelen de oude stad in.
Bezoeken een paar mooie kerken en wandelen door gezellige straatjes. Om 5 uur terug naar de camper en de zon schijnt nog heerlijk. Zetten de stoelen achter de camper zodat we uit het zicht zitten. In de zon en uit de wind en met 30 gr, wat wil een mens nog meer. Dit is toch heel wat beter dan het natte Frankrijk. Nemen ons boek en koel drankje en zitten tot 7 uur buiten. Na het eten kijken we wat we de komende dagen gaan ondernemen.
13 sept. Vandaag een kort ritje dus doen rustig aan. Rijden via de N218 en de N208 richting Braganca. De weg is goed en het landschap bergachtig met mooie uitzichten. Stoppen bij het dorp Vimioso met smalle straatjes en veel eenrichting verkeer. Vinden een parkeerplekje en wandelen een uurtje rond. Bezoeken een aardige kerk maar verder weinig drukte op straat, stille boel hier. Rijden door naar Braganca en daar is het druk op de CP. Er zijn nog een paar minder mooie plaatsen en gaan daar maar staan. Gaat er net één weg en gaan op die plek staan. Hebben nu een mooie plek met uitzicht op de stad. Zetten de stoelen buiten en eten een broodje.
Om half 4 wandelen we naar de citadel met het mooie kasteel. De muren van de citadel zijn mooi opgeknapt en je kan er prachtig over wandelen met steeds een mooi uitzicht over de citadel en de omliggende stad. Het kasteel is goed onderhouden en ziet er mooi uit. Er is een klein militair museum gevestigd in de toren en leuk om daar even door te lopen. Wel even een lange trap beklimmen naar de ingang van het museum. Is wel verboden er foto's te maken. Van boven wel een mooi overzicht over de muren en de stad. Bezoek aan het kasteel en citadel zeer de moeite waard. Om 6 uur terug bij de camper voor een warme maaltijd. Was een warme maar mooie dag.
14 sept. Rijden vandaag via de N103 naar Chaves. Mooie rit door de bergen en weer een prachtige brede weg met glad asfalt. Stoppen in Vinhais, een plaatsje met 10.000 inwoners. Langs de doorgaande weg hebben ze een paar mooie bouwwerken met water gemaakt en zijn mooi om te zien. Lopen een half uurtje rond en rijden verder naar de doorkliefde steen van Chaves. Door weersinvloeden is hij in tweeën gespleten. Dan op zoek naar het restaurant waar je gratis mag overnachten, een maaltijd daar gebruiken wordt wel op prijs gesteld. De plek is wel mooi, groot grasveld aan een klein riviertje en we zijn de enige. Hebben een mooie plek aan het water en het is hier heerlijk stil.
Het is 1 uur en eten eerst een broodje. Daarna wat wandelen langs het water en wat foto's maken. Moeten wel vaststellen dat er steeds meer vliegen komen, zal wel door het water komen. De rest van de middag wat rommelen bij de camper, lezen wat en krijgen het steeds drukker met het verjagen van de vliegen, lijkt wel midden Afrika hier. Om 7 uur gaan we in het restaurant eten en dat smaakte goed. Voor € 14,- p/p incl. wijn krijgen we meer dan genoeg te eten. Was de bedoeling hier nog een dag te blijven staan maar door de vele vliegen zien we daar maar vanaf en rijden morgen verder.
15 sept. Rijden zuidwaarts via de N2 en dat is een gebied met prachtige landschappen en vergezichten. In Vidago maken we de eerste stop voor een oude betegelde fontein, verder is er niets te zien en niet echt een stop waard. Daarna naar S du Boa Morte, een grote groot terrein met een soort bedevaart kerkje en een begraafplaats. Ook een paar kranen dus even de watertank vullen. Dan verder richting Pinhaö om het stadion te bezoeken. Komen door een prachtig gebied met aangelegde terrassen vol met druiven. Laten ons vertellen dat van deze met de hand geplukte druiven vooral port wordt gemaakt. Stoppen bij een mooi dal en genieten van het uitzicht terwijl we een broodje eten.

Daarna door naar Pinhaö waar we om kwart voor 2 aankomen. Wandelen naar het station en het gebouw is rondom voorzien van mooie tegelplateau's. Op de meeste plateau's staan afbeeldingen die met de wijnbouw te maken hebben. Het geheel is mooi om te zien en het stationnetje is nog elke dag in gebruik. Rijden verder naar Peso da Regua waar een mooie CP is dicht bij de rivier de Douro. Heeft een loosplek, kan water innemen en er zijn ook plaatsen met stroom. Kost € 3,- maar hebben niemand gezien die het op komt halen. De rest van de middag lekker buiten bij de camper zitten. Was een mooie dag en genoten van deze mooie route door dit druivengebied.

 

week 1 Overnachtingsplaatsen deze reis Overzicht in Google maps week 3

.