week 1 - 2 - 3 - 4 - 5

Najaar 2017 week 5 Index
30 sept. Mooie plekje hier maar blijven toch niet staan met al die mugjes. Vertrekken naar Spanje en rijden via Zamora naar Palencia. Geen zon als we vertrekken maar rond 11 uur komt de zon er toch regelmatig door. Op de CP is het druk, er zijn nog 3 plaatsen vrij. Een half uurtje later staat alles vol dus net op tijd. Om half 3 wandelen we door het park naar de stad. Daar is het opvallend stil, op zaterdagmiddag om 3 uur en dan alle winkels gesloten. We zien 1 supermarktje die open is. Willen de kathedraal bezoeken maar tot 4 uur gesloten. Kijken in een paar andere kerken die wel open zijn. Nemen maar een terrasjes verwennen ons met een grote coupe ijs.

Daarna lopen we naar de kathedraal La Bella Desconocida die nu wel open is. Die is prachtig binnen en lopen hier wel een uurtje rond. Een paar mooie altaren waarvan er één van het jaar 1529. Ook het graf van Doña Urraca van Navarra is heel bijzonder om te zien. Het mooie stucwerk en houtsnijwerk maken het geheel indrukwekkend. Een aanrader om deze te bezoeken. Wandelen weer terug door het park en hier zijn de herfstkleuren al volop te zien. De camperplaats staat inmiddels vol en gaan camperaars ook in de vakken staan die niet voor campers bedoeld zijn. De politie schijnt hier wel vaak bekeuringen uit te delen.

1-2-3-4-5 okt. Rijden om 11 uur weg uit Palencia en beginnen vandaag aan de thuisreis. Als we naar het weer kijken is dat niet zo erg. De zon is verdwenen en hebben regelmatig de ruitenwissers aan. Doen rustig aan maar stoppen voor drinken en voor een broodje. Komen om half 4 aan in Agurain en daar is het nog droog. Eerst even lozen en wat water innemen en ben net op tijd klaar. Begint ook hier te regenen dus maar lekker in de camper blijven. Lezen wat en hebben internet dus vervelen doen we ons niet. We slapen goed en vandaag rijden we richting Frankrijk. Vertrekken met regen en dat blijft de hele morgen zo. Rijden meest snelweg en zijn vlot aan de grens. OP de A63 naar Bordeaux wat last van langzaam aan actie van de vrachtwagens.
Ze sluiten de weg niet af maar ze rijden maar 30-40 km per uur. Rijden een keer een stoet van wel 10 km voorbij die gewoon op de rechtse baan stil stonden. Verder verloopt het best wel vlot om Bordeaux heen. Hebben vanaf 12 uur ook wat beter weer, het is meestal droog. Zijn om half 4 in Roullet St Estephe waar een mooie CP is. Er is een loosplek met een waterkraan. Het blijft hier droog en kunnen een stukje wandelen. Begin van de avond staan hier wel 20 campers om te overnachten. Slapen goed maar hoor wel regelmatig regen op het dak. Het miezert als we opstaan en dat blijft de hele morgen zo.
Het rijdt niet prettig en zijn blij dat na de middag de zon er door komt. In Poitiers? even tanken en boodschappen doen. Eten er een lekker vers broodje en vervolgen onze weg. Tot 3 uur vrij rustig op de weg en daarna wordt het steeds drukker, vooral in plaatsen gaat het niet snel. Zijn om half 5 in Nonancourt waar een kleine CP is bij de brandweer. Er zijn 6 plaatsen waarvan er al 4 bezet zijn. Mooi rustig plekje en we slapen goed, zijn niet wakker geworden van een uitrukkende brandweer. Om half 10 gaan we rijden en ook vandaag een regenachtige dag. Kunnen wel lekker doorrijden en zijn eind van de middag in België.
Rijden via Leuven naar Aarschot waar we stoppen en in een restaurant gaan eten. Dan het laatste stuk richting Geel gaat niet vlot door werk aan de weg en slecht aangegeven omleidingen. Zijn om half 8 in Oevel bij Martha, drinken er koffie en kletsen lekker bij. De volgende morgen staat er een heerlijk ontbijt klaar en laten ons dat goed smaken. Bedanken Martha voor de verwennerij en rijden de laatste etappe naar huis. Niet altijd mooi weer gehad deze reis maar in Portugal toch wel veel zon. Hebben weer op veel mooie plekjes overnacht, mooie dingen gezien en vooral genoten van Portugal.
 
week 4 Overnachtingsplaatsen deze reis Overzicht in Google Maps index