index Portugal 2020 week 1 week 2
6 maart. Nemen afscheid van Elly en Piet en gaan ieder ons eigen weg. Wij blijven hier staan vandaag en houden een rustdag na de laatste drukke dagen in Marokko. Door de corona eerder uit Marokko vertrokken omdat we na een verdere uitbraak op het vaste land wilden zijn. Vandaag gaan we eerst de camper van het Marokaanse zand en stof ontdoen. Doen boodschappen zodat we de komende dagen weer voldoende voorraad hebben. Wandelen wat en nemen de tijd om ook nog wat andere winkels te bezoeken en de dag vliegt weer om. Morgen gaan we richting Portugal.
7 maart. Rijden vandaag langs de kust via Cadiz naar Conil De La Frontera en dat is een mooie rustige route. Gaan het Fundacion NMAG park bezoeken. Het beeldenpark is gesticht in 2001 en beschikt over een permanente collectie internationale moderne en hedendaagse beeldhouwkunst.. Er staan prachtige werken bij, een wand van kleine 6 hoekige blokken waarvan de zijden bekleed zijn met spiegelglas. Ook de boogbrug bekleed met keramiek is een plaatje. Daarna rijden we naar het witte dorp Vejer de la Frontera en wandelen daar enkele uren door de sfeervolle straatjes. Beslist een bezoek waard. Om half 4 zijn we op de camping in Conil de la Frontera. N 36.29329 W 06.09620
8 maart. Vandaag door naar Portugal en dat doen we via de snelste route. Hebben mooi weer en rijden zonder oponthoud naar Portugal. Om half 2 zijn we in Castro Marim en op een mooie parking is nog plaats genoeg. Ook hier is het warm en gaan achter de camper zitten, hier voelen we nog een beetje wind. Om 4 uur gaan we wandelen en komen langs het kasteel. Is maar tot 5 uur open en vinden een kwartier te kort om naar binnen te gaan dus slaan het maar over. Gaan terug naar de camper en zitten tot half 6 buiten. Staan vlak achter een heuvel en zitten snel uit de zon. Waait nu ook een fris windje en zitten om 6 uur binnen. Morgen een dag fietsen in de omgeving.

Castro Marim vrij overnachten, geen voorzieningen. N 37.21659 W 07.44096 plaats voor 15-20 campers.

9 maart. Nemen vandaag de fiets en het is nog fris als we gaan rijden. Via een klein natuurgebied naar Vila Real de Santo Antonio en vandaar door naar Monte Gordo. Fietsen meest over onverharde weggetjes door een bosgebied. Op het strand van Monte Gordo is het druk, veel vissersbootjes op het strand en de vissers zijn druk met hun netten. Ziet er allemaal heel gezellig uit door de vele gekleurde vlaggen op de bootjes. Rijden door naar Altura maar daar is het niet zo gezellig. Zien onderweg wel veel campers staan maar of ze daar ook overnachten, hebt de indruk van niet. Fietsen toch maar terug naar Monto Gordo.
Wandelen wat door de straatjes en gaan bij de Chinees eten. Bestellen een compleet menu en dat smaakte heerlijk. Betalen € 22,- incl. drankjes, voor dat geld kan je nog eens uit eten gaan. Daarna weer op de fiets en rijden naar Vila Real. Altijd een gezellig plaatsje met gezellige straatjes en veel winkels. Het is druk op straat en we horen dat wel heel veel mensen Nederlands praten. Eten een lekker ijsje op een terrasje en zoeken de fiets weer op. Om 4 uur zijn we weer bij de camper en kunnen nog een poos lekker buiten in de zon zitten.
10 maart. Rijden eerst naar Vila Real om boodschappen te doen bij de Lidl. Daarna rijden we naar Pedras del Rei. Doen rustig aan en zijn er rond de middag. Het is ook vandaag weer stralend weer en zitten heerlijk buiten tot half 3. Daarna wandelen we door het park Ria Formosa naar het strand. Het is 1,6 km lopen en dat is best pittig maar er rijd ook een treintje vanaf de brug. Mooi strand met veel rul zand en het loopt heel zwaar. Maken toch een lange strandwandeling. Een groot gedeelte van de duinen staat vol met oude roestige ankers, nog nooit zoiets gezien. Om even half 5 weer bij de camper en de benen even rust geven. Hebben toch 6 km gelopen en zijn wel aan een drankje toe. Kunnen nog lang buiten zitten vanavond.
    Blijven staan op de parking van het natuurpark. Er zijn geen voorzieningen en betalen € 5,- N37.05253° W7.74335°
11 maart. Vandaag weer een fietsdag alleen jammer dat de zon het laat afweten. Het is wel lekker weer maar zonder de zon oogt alles wat somber. Vertrekken om half 11 naar Fuseta en nemen de Algarve Ecovia route. Die is meest onverhard en vaak heel hobbelig. Rijden vaak langs het water maar op dit moment is het eb en alle bootjes liggen in de modder. Rijden langs sinaasappel en citroen bomen die vol staan met bloesem en vruchten, het ruikt heerlijk. Komen langs een gebied met zoutpannen en wandelen daar even rond. De grond is overal hard van het zout. De zon komt er even door en snel even wat foto's maken. Dan rijden we door naar Fuseta, een leuk plaatsje om even door te wandelen.
lekker fruit
Kijken bij de haven even rond en daar liggen heel veel vissersbootjes, een gezellige drukte hier. Overal ruikt het naar gebakken vis. Hier eten en drinken we wat op een terrasje en dat smaakte goed. Er staan hier ook veel campers en ondanks dat er borden staan van verboden te overnachten wordt het toch in deze tijd gedoogd lijkt het.
          Fietsen weer terug naar de camper maar besluiten onderweg om toch nog even door te fietsen naar Tavira.
Kijken bij de oude brug en lopen wat winkelstraatjes door. Weinig mensen op straat en niet echt sfeervol. Vertrekken weer vrij snel en volgen het pad langs het water terug naar de camper. Om half 5 stappen we van de fiets en na 45 km de benen even rust geven onder het genot van een wijntje. Kunnen nog lekker een poos buiten zitten, was een leuke fietsdag.
12 maart. Rijden naar camping Route 66 in Moncarapacho, een kort ritje van 11 km. Een soort boeren camping op een groot ongelijk terrein. Je staat tussen de sinaasappelbomen en er lopen ook dieren los. Je mag zelf een plekje zoeken en om een vlak stukje te vinden valt niet mee. Alles is heel simpel en heel gastvrij. Doen hier de was en verder binnen en buiten de camper wat schoonmaken. Maken er een lekker rustig dagje van. Lozen en vullen water bij zodat we morgen zo kunnen vertrekken. Geen volop zon maar toch wel lekker weer vandaag.
      Camping Route 66   N 37.08306  W 07.76417 overnachten € 8,- alle voorzieningen. niet overal elektra aanwezig.
 
index                                                                                week 2